"Er zit vaak een kloof tussen wat mensen in echtscheiding nodig hebben en wat we als kerk kunnen bieden"

"50% van de gescheiden mannen keert kerk definitief de rug toe..."

Investeren in relaties

Wat is de nalatenschap van de christelijke kerk op het gebied van het huwelijk? In hoeverre wordt in jouw kerk aandacht besteed aan het starten van gezonde relaties, de voorbereiding op, en het onderhouden van huwelijken? Zou het onderwijs over relaties in de preek meer aandacht moeten krijgen? En welke rol heeft de kerk bij de jongeren op het gebied van relaties?

Hoe wordt er omgegaan met mensen die huwelijksproblemen hebben of in een echtscheiding verzeild raken? Is het wel de rol van de kerk om zich met deze zaken te bemoeien?

Welk belang heeft de christelijke kerk dat mensen gezonde, liefdevolle relaties met elkaar aangaan? Wat vraagt de liefde van ons in onze omgang met elkaar? Laat je door het boek informeren en inspireren over de mooie en belangrijke rol die we als kerk kunnen hebben in huwelijken en gezinnen.

Heb je hulp of advies nodig? Vragen? Stuur dan een mail naar: info@help-ik-ben-gescheiden.nl

 

 • Ontwikkel visie en beleid

  Is en in jouw kerk nagedacht over hoe er tegen relaties, huwelijken en echtscheiding aangekeken wordt? Geven jullie invulling aan huwelijksvoorbereiding en het onderhouden van een gezond huwelijk?

  Kortom: is er visie voor relaties en huwelijken en is er beleid ten aanzien van echtscheiding en eventueel hertrouwen?

  Als je hulp zoekt bij het ontwikkelen van visie en beleid dan ben je hier op de juiste plek! Lees verder bij 'visieontwikkeling' en laat je gegevens achter op het contactformulier.

 • Pastorale zorg rondom echtscheiding

  Wat doe je als een echtpaar uit elkaar gaat?

  Veel voorgangers en hulpverleners worden pas in een (te) laat stadium ingeschakeld. Hoe kan dat? En is dat te voorkomen?

  Hoe voer je op dit gebied een goed pastoraal gesprek? Hoe vangen we de betrokken kinderen op? Kunnen we een rol spelen in het voorkomen van echtscheidingen?

  Is er in jouw kerk nagedacht over pastorale zorg rondom huwelijksproblemen en echtscheiding?

  Heb je behoefte aan informatie over de training en toerusting op het gebied van pastorale gesprekken? Lees dan verder bij 'Training & toerusting' en laat je gegevens achter op het contactformulier.

ACTIE:

Bij afname van minimaal 15 exemplaren van het boek Help, ik ben gescheiden! een inleiding of workshop door de auteur gratis (excl. reis- en eventueel verblijfkosten)