Voorwoord door Jan Pool

Dik Veefkind schreef ‘Help, ik ben gescheiden!’ nadat hij zelf door het hartverscheurende proces van echtscheiding is heengegaan. Dik is (helaas) een ‘ervaringsdeskundige’.  In zijn boek komen allerlei zaken aan bod waar je mee te maken krijgt bij een echtscheiding. Bijvoorbeeld over je zelfvertrouwen, wat een flinke deuk oploopt. Hoe ga je daar mee om? Of: hoe heeft het zover kunnen komen? Is er nog een weg terug? En zo niet: wat doe je met je gevoelens van boosheid en wrok, maar ook van schaamte en schuldgevoel? Hoe kun je leren vergeven? Hoe moet het nu verder met je kinderen? Kan ik hertrouwen?

Dik geeft hele waardevolle tips en suggesties voor mensen die zelf door een echtscheiding heengaan, of huwelijksproblemen hebben. Daarnaast geeft hij in dit boek bruikbare handvatten voor de omstanders en voor kerken.

Maar bovenal is ‘Help, ik ben gescheiden!’ een boek van hoop. Dik laat zien dat de pijnlijke en negatieve ervaringen van een echtscheiding geen belemmering hoeven te zijn om weer een mooie, nieuwe toekomst op te bouwen!

 

Jan Pool

Voorganger, auteur en spreker