Welke thema's worden er in het boek behandeld?

Het boek heeft 217 pagina's en bestaat uit twee delen. Deel één is geschreven voor lotgenoten en de omstanders. Deel twee gaat onder andere in op de rol welke kerken zouden kunnen invullen bij relaties, huwelijken en het voorkomen van echtscheidingen.

 

DEEL 1

Hoofdstuk 1 Begin van het einde

Je huwelijk lijkt voorbij... Is dit dan het einde, of is er nog een weg terug? En als dat niet zo is, wat dan? Wat is nou Gods bedoeling met een huwelijk? Hoe kun je verder?

Hoofdstuk 2 Vertrouwen

Door een scheiding kan je vertrouwen op God en mensen een behoorlijke deuk oplopen. Hoe ga je daar mee om?

Hoofdstuk 3 Mannen (en vrouwen...)

En dan sta je er opeens alleen voor. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Welke keuzes maak jij in het leven?

Hoofdstuk 4 Kinderen

Je hebt misschien een ex-partner. Maar je kinderen hebben geen ex-ouder. Jullie blijven altijd een ouderteam. Wat hebben je kinderen nu nodig, en hoe zorgen jullie voor een goede samenwerking?

Hoofdstuk 5 Vergeving

Gevangen in boosheid en wrok. Niet kunnen loslaten van wat jou is aangedaan. Hoe vertaal je de Bijbelse boodschap van vergeving naar jouw dagelijkse praktijk? Wil je vrijheid? Leer dan te vergeven!

Hoofdstuk 6 Samengesteld verder

Het klinkt zo mooi: opnieuw beginnen. Een tweede kans. Maar is het wel zo leuk, en hoe bereid je je voor?

 

DEEL 2

Hoofdstuk 7 Scheiden en de Bijbel

Als kerken worstelen we met echtscheidingen. Wat zegt de Bijbel hierover?

Hoofdstuk 8 De wet of genade? Kerk, sta op!

Kunnen we als kerken wel omgaan met echtscheidingen? Moeten we ons wel bemoeien met relaties binnen onze kerk, en zo ja: hoe dan? Hoe benaderen we mensen die in huwelijksproblemen zitten, of gaan scheiden? En wat doen we met de betrokken kinderen? Hoe kijken we aan tegen hertrouwen?

Hoofdstuk 9 Tips voor christelijke gemeenten en gemeenteleiders

Is er een visie op relaties, huwelijken, echtscheiding en eventueel hertrouwen binnen jouw kerk? En waarom zou dat belangrijk zijn? Hoe kun je hier aan gaan werken? Welke pastorale aspecten komen hierbij kijken?